top of page

Protetika - šta trebate da znate

U potrazi za savršenim osmehom, mnogi se okreću raznim zubnim protetskim nadoknadama kako bi obnovili izgubljene zube ili poboljšali izgled svojih prirodnih zuba. Nedostatak zuba ne utiče samo na vašu lepotu već i na celokupno vaše zdravlje. Pokušaćemo da vam približimo svet protetike i otkriti sve što trebate da znate o zubnim protetskim nadoknadama, kao i koje sve vrste nadoknada možete da dobijete u ordinaciji VitaDent u Kruševcu.


Keramički most
Kompjuterski dizajnirane krunice izgledaju potpuno prirodno


Protetika: Osnovne informacije


Protetika je grana stomatologije koja se bavi zamenom izgubljenih ili oštećenih zuba. Ovaj proces može uključivati različite vrste zubnih nadoknada, uključujući krunice (navlake), mostove, proteze, i implantate. Protetika ne samo da pomaže u vraćanju funkcionalnosti vaših zuba, već i poboljšava estetiku vašeg osmeha.


VitaDent: Put do Holivudskog Osmeha


Kada se radi o zubnim protetskim nadoknadama koje nude blistavi osmeh, savršenu funkcionalnost i udobnost kod pacijenata, ordinacija VitaDent koristi najsavršenija tehnološko-tehnička sredstva poslednje generacije, pružajući vrhunske rešenja za svoje pacijente. Naša stručnost i konstantne inovacija omogućavaju pacijentima da postignu ono što se često naziva "holivudskim osmehom."


VitaDent koristi najnoviju tehnologiju i materijale kako bi stvorio zubne protetske nadoknade koje su trajne, prirodne i funkcionalne.

VitaDent - Termosens proteze
Termosens - elastične protese

Bez obzira na to da li vam je potrebna jedna ili više krunica, most ili proteza, VitaDent pruža visokokvalitetna rešenja koja vam omogućavaju da se osećate sigurno i samouvereno sa vašim osmehom. Posebno zbog toga što posedujemo sopstvenu zubotehničku laboratoriju, i zbog toga smo u mogućnosti da svakom pacijentu ponudimo personalizovan pristup i izradu nadoknada koje su izrađene po njegovoj meri, bilo da se radi o estetici ili boji. Korišćenje najnovije tehnologije nam omogućava da izrađujemo i kompjuterski dizajnirane krunice i mostove, kao i najsavremenije elastične proteze - Termosens.
Snimanje Zuba: Ključni korak u Procesu


Da biste dobili zubnu protetsku nadoknadu koja savršeno odgovara vašem osmehu, prvi korak je snimanje zuba. Ovo je precizan proces koji omogućava vašem stomatologu da stvori individualno prilagođenu nadoknadu. U procesu snimanja zuba, koristi se najsavremenija oprema (Sirona ortopan) kako bi se osigurala tačnost i udobnost. Ordinacija VitaDent poseduje svoj kabinet za snimanje zuba, tako da pacijent kompletnu dijagnostiku završava u našoj ordinaciji.


Blistavi Osmeh: Estetika je važnaVitaDent - Protetika
Pre i posle: ovakva transformacija veoma utiče i na samopouzdanje

Zubne protetske nadoknade ne služe samo za vraćanje funkcionalnosti, već i za poboljšanje estetike vašeg osmeha. Sa VitaDent protetskim rešenjima, možete postići osmeh koji će vas učiniti ponosnim. Materijali koji se koriste su pažljivo birani kako bi se postigao prirodan izgled i svetlina, dajući vam taj blistavi osmeh koji ste oduvek želeli.
Krunica, most ili proteza


Krunice, mostovi i proteze su različite vrste zubnih nadoknada koje koristimo kako bi smo poboljšali funkcionalnost i izgled pacijentovog osmeha.


Krunice često koristimo za obnovu oštećenih ili izgubljenih zuba. Krunice se postavljaju preko postojećih zuba kako bi se zaštitili od daljeg oštećenja i poboljšao njihov izgled. One su izrađene od različitih materijala, uključujući metale, keramiku i porcelan, te se biraju u skladu s potrebama pacijenta. Krunice su idealne za slučajeve gde je zub ozbiljno oštećen od karijesa, pukotine ili nakon endodontskog tretmana. Upotreba kompjuterskom dizajna nam daje mogućnosti da nova krunica ima potpuno isti izgled prirodnog zuba koji je prethodno oštećen.


Mostovi se koriste kada pacijentu nedostaje jedan ili više susednih zuba. Oni se sastoje od krunica koje se postavljaju na susednim zubima, a "most" je srednji deo koji zamenjuje izgubljene zube. Mostovi se često koriste kako bi se popunila praznina i vratila funkcionalnost zuba i žvakanje.


Proteze su nadoknade koje se koriste kada pacijentu nedostaje veći broj zuba ili svi zubi u jednom ili oba zubna luka. Proteze mogu biti parcijalne, ako nedostaju samo neki zubi, ili potpune, ako su svi zubi izgubljeni. Ove nadoknade su izrađene tako da se prilagođavaju obliku pacijentovih desni i vilica, čime se omogućava ponovno uspostavljanje funkcionalnosti i estetike osmeha. Najsavremenije rešenje koje koristimo u VitaDentu su Termosens proteze.


Krunice, mostovi i proteze su korisni stomatološki tretmani koji se primenjuju u različitim situacijama kako bi se obnovila funkcionalnost i izgled zuba i osmeha. Izbor između ovih nadoknada zavis


i od specifičnih potreba i uslova pacijenta, a mi ćemo vam pomoći da odaberete najbolje rešenje za vašu situaciju, jer je ova oblast stomatologije naša uža specijalnost više od 3 decenije.
11 views0 comments
bottom of page