top of page
bleaching.jpg

Izbeljivanje zuba

Hrana i piće koje unosimo svakog dana utiču na boju naših zube, i pored redovne higijene zuba i usta. Izbeljivanje zuba je intervencija koja pomaže da se zubima vrati njihova prirodna boja, ili bar da se učine svetlijim nego što su bili.  Ne postiže se trajni efekat, dužina efekta je direktno povezana sa vašim navikama. Tokom procesa izbeljivanja zuba, javlja se pojačana osetljivost zuba na toplo i hladno. Takva reakcija je prolazna i privremena.

beljenje1.jpg

Bezbedno i uz nadzor lekara

Izbeljivanje zuba je u potpunosti bezbedan proces kojim se menja boja zuba, vraćajući njihovu prirodnu boju ili ih čineći svetlijim nego što su ikada bili. Zahvaljujući ovoj proceduri žuti zubi mogu ponovo da postanu beli. Za izbeljivanje zuba koristimo metode dentalnim laserom i individualnim folijama. Potrebno vreme za postiyanje rezultata beljenja je od 1-10 dana u zavisnosti da li koristimo laserske tretmane.

Beljenje zuba laserom

Proces izbeljivanja zuba je jedan od najpopularnijih tretmana u savremenoj stomatologiji.

Izbeljivanje zuba laserom predstavlja hemijsko uklanjanje pigmenata zuba i oni na taj način postaju znatno belji i svetliji. Tretmani su u potpunosti bezbolni i komforni za pacijenta. 

laser.jpg
folija.jpg

Beljenje zuba folijom i gelom

Beljenje zuba nije štetno i potpuno je neinvazivno po zube! Mnoge studije su pokazale da beljenje nema negativnih efekata ukoliko je odrađeno od strane stručnog lica, pod kontrolisanim uslovima i sa adekvatnom opremom. Dodatno, savremeni gelovi koji se koriste u ovoj proceduri su obogaćeni fluorom koji dodatno ,,hrani” zube.

Vidljiv rezultat odmah

Nekada je samo jedan tretman dovoljan za postizanje rezultata. Ukoliko ipak nakon prve posete pacijent želi belje zube, potrebno je ponoviti postupak u narednih par dana. Procedura se može ponoviti najviše 5 puta što zavisi od željene beline od strane pacijenta, a takođe i od početnog stepena prebojenosti zuba.

treat8.jpg
bottom of page